Koperasi Gemilang Siswazah Berhad

koperasi gemilang siswazah kogemilang

Koperasi ini ditubuhkan diatas kesedaran sekumpulan bekas pelajar Universiti Pertanian atau kini dikenali sebagai Universiti Putra Malaysia terhadap kepentingan bekerjasama dalam bidang ekonomi. Justeru, kumpulan ini mengambil inisiatif untuk menubuhkan koperasi ini untuk membantu ahli-ahlinya dalam meningkatkan taraf dan kualiti hidup.

Diberi kepercayaan oleh Bank Persatuan dan Bank Rakyat, Koperasi Gemilang Siswazah mampu memberi kemudahan pinjaman peribadi kepada kakitangan kerajaan dan penjawat awam yang berjawatan tetap dengan kadar keuntungan yang kompetitif dan sesuai dengan permintaan semasa.

Matlamat Penubuhan Koperasi Gemilang Siswazah

Penubuhan koperasi ini adalah bermatlamat untuk :

1. Menggalakkan semangat tolong-menolong dan kerjasama serta mendidik anggota koperasi menjadi masyarakat yang berjaya dan berdikari.

2. Menjalankan aktiviti pengguna seperti menyediakan dan menjual barangan runcit dengan harga patut dan berkualiti kepada ahli sebagai alternatif kepada kedai-kedai biasa.

3. Membantu anggota khususnya dikalangan keluarga yang berpendapatan rendah dan sederhana untuk meningkatkan pendapatan.

4. Membantu kakitangan kerajaan membuat penstrukturan semula pendapatan bulanan mereka dengan menawarkan pinjaman peribadi koperasi bagi meraka yang layak.

Pinjaman Peribadi Koperasi Kogemilang

Berikut adalah kriteria yang perlu dipenuhi untuk setiap permohonan pinjaman koperasi yang ditawarkan oleh Koperasi Gemilang Siswazah Malaysia.

  • Kakitangan Kerajaan Di Semenanjung Malaysia Sahaja.
  • Berumur 19 hingga 58 Tahun.
  • Minima Perkhidmatan 3 Bulan Bekerja Dan Taraf Jawatan Tetap.
  • Minima Gaji Kasar ialah Rm 1500.00.
  • Kadar Pinjaman 6.50% Untuk 10 Tahun.
  • Maksima Pinjaman Adalah Sebanyak Rm 80,000.
  • Potongan Gaji Semasa Tidak Melebihi 60%.
  • Melalui Biro Angkasa.
  • Terima Pemohon Dengan Rekod Ccris dan Ctos (Perlu Selesai Dalam Pinjaman Untuk Kelulusan).
  • Proses Kelulusan Dalam Masa 3 Hari Bekerja. 

Jadual Pinjaman Koperasi Gemilang Siswazah.

jadual pinjaman koperasi gemilang

Semak kelayakan Anda Hari Ini.

Hubungi kami segera hari ini. Kami akan padankan pinjaman anda dengan koperasi yang sesuai dengan kelayakan dan keperluan anda. Tiada wang pendahuluan dan caj-caj tersembunyi yang akan dikenakan kepada anda. Konsultasi dan perkhidmatan kami adalah percuma. Semak kelayakan anda segera hari ini.

Whatsapp En. Amar Hubungi En. Amar
hubungi kami 24 jam