kami bantu anda dengan pinjaman koperasi

Koperasi Bersatu Tenaga Berhad.

koperasi bersatu tenaga kobeta

Koperasi Bersatu Tenaga Berhad – Kobeta adalah koperasi yang dikenali ramai dan bergiat aktif dalam menawarkan kemudahan pinjaman peribadi koperasi kepada kakitangan kerajaan dan penjawat awam di Malaysia. 

Produk pinjaman peribadi koperasi dari Kobeta adalah diantara produk yang menjadi pilihan utama kakitangan kerajaan dan penjawat awam kerana  kadar pinjaman yang ditawarkan adalah sangat berpatutan dan memenuhi kehendak pasaran iaitu sebanyak 5.99% Setahun.

Produk tersebut telah banyak membantu kakitangan kerajaan dan penjawat awam melakukan penstrukturan semula pendapatan mereka. Hal ini berlaku kerana kebanyakan pemohon yang mempunyai rekod dengan Ccris dan Ctos berpeluang untuk membersihkan semula nama mereka dengan produk yang ditawarkan oleh Kobeta

 

Latar Belakang Koperasi Kobeta.

KOBETA yang telah didaftarkan penubuhannya pada 22 Julai 1993 terlebih dahulu dikenali sebagai KOPERASI BERSATU TENAGA MELAKA BERHAD yang diuruskan oleh kakitangan Lembaga Kemajuan Ikan Malaysia (LKIM) dan persatuan nelayan.

Pada peringkat awalnya, KOBETA telah beroperasi di Melaka dan sehingga hari ini ibu pejabat KOBETA terletak di Melaka manakala pejabat urusan beroperasi di Medan Tuanku, Kuala Lumpur.

Misi utama Kobeta ialah untuk meningkatkan taraf hidup ahli melalui penyediaan perkhidmatan kewangan dan lain-lain dengan melaksanakan amalan pengurusan. yang baik dan selamat. Visi Kobeta pula Menjadi koperasi kredit utama dan dominan memainkan peranan penting dalam gerakan koperasi dan menyediakan perkhidmatan yang berkaitan dan inovatif kepada pelanggan kami untuk faedah optimum daripada semua pemegang kepentingan kami.

Syarat Kelayakan Pinjaman Koperasi Kobeta

Dibawah adalah syarat dan kriteria utama yang diambil kira oleh Koperasi Kobeta dalam mengambil kira kelayakan Pinjaman Koperasi kepada Kakitangan Kerajaan :

  • Kakitangan Kerajaan, Dan Badan Berkanun Terpilih.
  • Kadar Keuntungan Pinjaman adalah sebanyak 5.99% Tetap (Untuk tempoh 10 tahun).
  • Berumur 19 – 45 Tahun Dan Gred Jawatan 17 ke atas semasa permohonan.
  • Minima gaji kasar (termasuk elaun tetap) untuk pemohon ialah sebanyak RM1800.00.
  • Pembiayaan sehingga RM 200,000.00 (Dengan Ambil Kira Komitment Luar).
  • Tempoh Ansuran Maksima ialah 10 tahun.
  • Tanpa Penjamin.
  • Perlindungan Insurans Takaful.
  • Bayaran Balik Pembiayaan melalui Biro Angkasa.
  • Dana Dari Cimb Bank.

Jadual Pinjaman Koperasi Kobeta

jadual pinjaman koperasi bersatu tenaga berhad
jadual pinjaman peribadi kobeta

Semak kelayakan Anda Hari Ini.

Hubungi kami segera hari ini. Kami akan padankan pinjaman anda dengan koperasi yang sesuai dengan kelayakan dan keperluan anda. Tiada wang pendahuluan dan caj-caj tersembunyi yang akan dikenakan kepada anda. Konsultasi dan perkhidmatan kami adalah percuma. Semak kelayakan anda segera hari ini.

Whatsapp En. Amar Hubungi En. Amar
hubungi kami 24 jam